Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Sondaj în Republica Moldova: Partidul prezidențial PAS, devansat de socialiștii apropiați de Moscova

By Vîrban Robert , in Republica Moldova , at 20 iulie 2022

Gravele probleme economice cu care se confruntă Republica Moldova, generate în principal de creșterea substanțială a prețurilor la energie și combustibili, au făcut ca încrederea cetățenilor în Partidul Acțiune și Solidaritate, al președintelui Maia Sandu, să se prăbușească. 

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, apropiat de Moscova, ar obține 42,5%, PAS – 30,7% și Partidul „Șor”, al oligarhului fugar Ilan Șor, – 15,5%.

Nu ar intra în parlament Partidul Nostru, al fostului primar de Bălți, Renato Usatîi, – 3,4%, nici foștii parteneri ai PAS din Blocul ACUM, PPDA, 1,6% și nici PDM, fostul partid al oligarhului Vladimir Plahotniuc, omul care a controlat de facto destinele Republicii Moldova timp de aproape 10 ani. Partidul extremist AUR ar înregistra doar 0,5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-18 iulie pe un eșantion de 1.007 de respondenți din 82 de localități. Marja de eroare este de ± 3,1%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW