Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Sondaj în Republica Moldova: 43% dintre cetățeni cred că Occidentul și Zelenski sunt vinovați de declanșarea războiului din Ucraina

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Populația Republicii Moldova rămâne în continuare extrem de receptivă la narațiunile false promovate de Kremlin, dovadă stând cel mai recent sondaj de opinie realizat de IMAS. Potrivit acestuia, circa 43% dintre cetățeni consideră că NATO, Occidentul și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se fac vinovați pentru declanșarea războiului din Ucraina, în vreme ce doar 41% pun acest fapt pe seama Federației Ruse și a lui Vladimir Putin. 

În același timp, 7,5% dintre respondenți consideră ambele părți vinovate.

Moldovenii tânjesc după URSS

Conform aceluiași studiu, 55% dintre cetățeni sunt de părere că rușii și ucrainenii sunt același popor, o altă narațiune falsă promovată de Kremlin, iar 53% sunt de acord că refacerea URSS ar fi un lucru bun.

Cercetare sociologică a fost realizată la comanda companiei „Public Media”, în perioada 04 – 18 aprilie 2022, pe un eșantion de 1.109 respondenți de 18 ani și peste în 93 de localități din Republica Moldova. Marja de eroare este de ±3.0%.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW