Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Sondaj IMAS: PNL 40,7%, PSD 25,8%, USR 10%

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , ,

În eventualitatea organizării de alegeri parlamentare, PNL s-ar clasa pe prima poziție , urmat de PSD și de USR, potrivit datelor prezentate public ale unui sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa FM. Celelalte formațiuni politice sunt sub pragul electoral de 5%.

Pe prima poziție în preferințele respondenților se află PNL – 40,7%, urmat de PSD – 25,8, iar pe poziția a treia este USR – 10%. Celelalte formațiuni s-au situat sub pragul electoral de 5%: Pro România – 4,6%, UDMR – 4,4%, ALDE – 4,3, PMP – 3,6%, PLUS – 3,5%, DEMOS – 0,4%, iar Alt partid – 2,7%.

La o primă lectură a datelor, tendința față de lunile precedente ar fi de scădere pentru liberali, care au înregistrat un maxim de 47,4% într-un sondaj IMAS din ianuarie și de creștere pentru social-democrați, care înregistrau în ianuarie 20,6%. Cu toate acestea, există sociologi care sunt reticenți cu privire la relevanța datelor colectate în prima lună a anului, sărbători, ori în perioadele de vacanță.  Așa s-ar putea explica diferențele foarte mari într-o perioadă scurtă de timp.

De asemenea, datele sondajului au fost colectate anterior arestării fostului ministru al Sănătății din partea PSD, Sorina Pintea, eveniment care ar fi putut impacta asupra procentului partidului.

Totodată, cercetarea sociologică, din motive metodologice nu a putut integra românii din afara granițelor.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 11 – 28 februarie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%, prin interviu telefonic. utilizând metoda CATI.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW