Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Sondaj IMAS: Klaus Iohannis, 45,7% din opțiunile de vot, urmat de Mircea Diaconu cu 16,7%. Liderul USR, Dan Barna, pe locul al patrulea, cu 12,6%

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 31 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminică, Klaus Iohannis ar fi votat de 45,7% dintre cei care se vor prezenta la urne. Pe locul al doilea, suprinzător, s-ar clasa Mircea Diaconu cu 16,7%. Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa Fm, în perioada în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de  +/- 3,1%. 

Sondajul arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu 45,7 % din menţiunile valide de vot.

Următorul clasat, la mare distanță, este Mircea Diaconu care ar obţine 16,7% din voturi. Urmează Viorica Dancilă cu 15,1%, în creştere cu aproape 3 procente faţă de luna trecută.

Pentru a treia lună la rând, Dan Barna, candidatul USR, scade în opţiunile valide vot ale românilor. Se situează pe locul al patrulea, cu 12,6 %, în scădere cu 1,6 % faţă de septembrie, şi cu 4,7% mai puţine voturi decât în august.

Theodor Paleologu, care candidează din partea PMP, ar aduna 6,9% din menţiunile valide de vot, și el în scădere cu 0,8 % faţă de septembrie. Candidatul UDMR Kelemen Hunor ar obţine 2,9% din voturi. Luna trecută era creditat cu 3,8% din opţiunile românilor.

Sondaj alegeri parlamentare: PNL – 29,6%, PSD – 21,2%, USR – 16,4%

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 29,6% dintre cei care spun că ar merge  la vot ar opta pentru PNL, în creștere cu aproape două procente faţă de luna septembrie, arată Barometrul Europa FM, realizat de IMAS în luna octombrie.

PSD își menține locul 2 cu 21,2 %, în creştere cu aproape două procente faţă de luna septembrie. USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei, cu 16,4%.

Pe locul al treilea se află USR, 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanţă considerabilă, se află ProRomânia, partidul condus de Victor Ponta, în creștere cu aproape un procent, ajunge la 10,6% din intenţiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR, cu 5,5%, o mică creștere față de luna septembrie. Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș, PLUS ajunge acum la 4,5%, în scădere faţă de luna anterioară.

ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, pierde două locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4,3 %. ALDE pierde, astfel, 2 procente.

Urmează Partidul Mișcarea Populară, cu 3.4 % din intenţiile de vot. Patru % dintre cei intervievaţi au spus că vor vota cu alte partide.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/sondaj-imas-klaus-iohannis-457-din-optiunile-de-vot-urmat-de-mircea-diaconu-cu-167-liderul-usr-dan-barna-pe-locul-al-patrulea-cu-126/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW