Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Sondaj: Doar 12,81% dintre angajații sistemului sanitar spun că spitalele în care lucrează au suficient echipament de protecție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: ,

Doar 12,81% dintre angajații sistemului sanitar spun că unitatea medicală în care lucrează are suficiente echipamente de protecție, în contextul virusului Covid-19, potrivit unui sondaj realizat de Federația Solidaritatea Sanitară între trei și opt aprilie. De asemenea, 40% dintre respondenți susțin că nu au fost instruiți cum să poarte echipamentele.

Peste 65% din respondenți au declarat că au fost nevoiți să își cumpere singuri echipamentele de protecție. De asemenea, mai mult de 90% dintre aceștia știu care sunt echipamentele de protecție, dar nu toți știu să le folosească. 40% dintre cadrele medicale spun că nu au fost instruite în acest sens până pe data de opt aprilie.

„Regulile de utilizare rațională a echipamentului individual de protecție nu sunt încă cunoscute de toți salariații (doar cca. 66% dintre respondenți au indicat cunoașterea lor. Deși se constată o îmbunătățire semnificativă a situației, poate fi remarcat faptul că suntem încă departe de nivelul normal de pregătire. Absența formării în domeniu generează două efecte: (a) teama personalului, care riscă să se simtă neprotejat de echipamentul individual de protecție; (b) utilizarea excesivă/inadecvată a echipamentului individual de protecție (pe fondul temerilor generate de necunoaștere)”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară .

Doar o treime dintre unitățile sanitare oferă servicii de spălare adecvate situației Covid-19, iar o treime dintre angajați spun că nu au suficient gel dezinfectant și nici măcar accesul la apă și săpun nu este asigurat pentru toți cei din spitale, ci doar pentru 94,3% dintre ei.

Mai grav, deși numărul cadrelor medicale a început să crească în România, doar 50% dintre angajați au fost instruiți privind autoevaluarea și raportarea simptomelor de Covid-19, iar 46,3% dintre respondenții la sondaj susțin că sunt verificați în privința simptomelor atunci când ajung la serviciu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW