Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Sondaj CURS pentru funcția de Primar General al Capitalei

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 25 februarie 2024 Etichete: ,

Conform unui sondaj CURS, 36% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Pe locul doi, cu 33% din voturi, se află Gabriela Firea, candidată PSD.

Potrivit sondajului, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cu cine ați vota pentru funcția de primar general?”, 36% dintre locuitori l-au ales pe Nicușor Dan (USR-PMP-FD), urmat de Gabriela Firea (PSD) cu 33%. Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) au fost aleși de doar 8% dintre alegători. Diana Șoșoacă (SOS) a fost votată de 5% dintre alegători, iar Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) de 10%.

Jumătate dintre respondenți au fost indeciși sau au declarat că nu vor să voteze.

De asemenea, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu care dintre partidele următoare ați vota pentru Consiliul General?”, cei mai mulți au declarat că ar vota cu Partidul Social Democrat, cu un procentaj de 34%. Urmează USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreapta Unită) cu 23%, Partidul Național Liberal (PNL) cu 16% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 13%.

Totodată, 6% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu SOS România (Partidul Dianei Șoșoacă), iar 5% cu Partidul Umanist Social Liberal (PUSL).

50% dintre respondenți au fost indeciși sau au declarat că nu vor să voteze.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eșantion de 1067 respondenți, cu vârsta peste 18 ani din București, în perioada 9 – 23 februarie, 2024.

Marja de eroare a fost de plus/minus 3%, la un nivel de încredere de 95%, iar metoda de culegere a datelor a fost faţă în faţă, acasă la respondenți.

 

Foto: Curs.ro

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW