Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


SONDAJ: Cristian Popescu Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 martie 2024 Etichete: , ,

Conform unui sondaj de opinie efectuat de Avangarde, la solicitarea Digi24, în cazul în care ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei duminica viitoare, rezultatele ar indica că Cristian Popescu Piedone ar câștiga cu 42% din voturi, urmat de Nicușor Dan cu 30% și de Cătălin Cîrstoiu cu 16%.

Conform sondajului, în cazul în care săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului București, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar ieși câștigător, fiind preferat de 42% dintre locuitorii orașului.

În continuare, pe locul doi s-ar plasa actualul primar general, Nicușor Dan, candidat independent susținut de ADU, cu un procent de 30% din voturi. Pe locul trei s-ar clasifica Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL, care ar fi votat de 16% dintre cetățeni. Mihai Enache de la AUR ar obține 10% din voturi. De asemenea, alegătorii lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați pe cine ar susține în absența acestuia ca și candidat. Conform sondajului, 41% dintre aceștia ar opta pentru Nicușor Dan, urmat de Cătălin Cîrstoiu, care ar obține 29% din voturi.

Totodată, locuitorii Capitalei au fost chestionați cu privire la nivelul de satisfacție în ceea ce privește mandatul lui Nicușor Dan. Conform rezultatelor, 41% dintre respondenți au exprimat o evaluare mai puțin favorabilă a activității primarului actual, în timp ce 25% au considerat-o mai degrabă pozitivă.

Respondenții au fost întrebați și despre nivelul de încredere în anumite figuri politice, inclusiv candidații la Primăria Capitalei. Cristian Popescu Piedone a ocupat primul loc în preferințele lor, urmat de Nicușor Dan, Robert Negoiță, Daniel Băluță, Gabriela Firea, Cătălin Cîrstoiu, Mihai Enache, Sebastian Burduja și Ciprian Ciucu.

Conform datelor, bucureștenii nu sunt satisfăcuți de aspectul actual al Capitalei.

De asemenea, 36% dintre respondenți au afirmat că situația din București a rămas neschimbată în ultimii trei ani, în timp ce 34% au observat o îmbunătățire și 28% au remarcat o deteriorare.

Cei chestionați consideră că Sectorul 3 este cel mai bine gestionat, urmat de Sectorul 4 și de Sectorul 6.

De asemenea, cetățenii bucureșteni intervievati identifică principalele probleme cu care se confruntă Capitala în prezent: traficul aglomerat, sistemul de sănătate, infrastructura rutieră, educația, parcările, curățenia, implicarea politică, spațiile verzi și problema consumului de droguri.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda Digi24, în perioada 20 – 24 martie. Eșantionul a cuprins 1.000 de persoane, iar eroarea maximă de eșantionare, cu un nivel de încredere de 95%, a fost de +/- 2,9%.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW