Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Sondaj: Aproape 40% dintre români spun că nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Tinerii și persoanele cu studii primare, cele mai sceptice categorii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020

Circa 40% dintre români susțin categoric că nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, iar 30% spun că ar aștepta o perioadă pentru a observa dacă alte persoane au avut probleme. Pe de altă parte, doar 21,8% afirmă categoric că ar dori să se vaccineze contra noului coronavirus, relevă un sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).  

Conform sursei citate, tinerii cu vârste cuprinse 18 – 24 de ani și 25 – 34 sunt cei mai sceptici în privința serului care ar putea stopa pandemia de COVID-19. La polul opus se situează persoane de peste 65 de ani, din care 35,5% susțin că s-ar vaccina, iar 26% spun că ar aștepta o perioadă pentru a observa efectele asupra altor persoane.

De asemenea, barometrul mai relevă un scepticism mult mai ridicat față de vaccinul anti-COVID la persoanele cu studii primare decât la cele cu studii superioare.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române. Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020. Volumul eșantionului a fost de 1000 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3%, la un grad de încredere de 95%

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW