Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Somată de Ludovic Orban, Naguma Supply va livra luni 10 milioane de măști / Prima tranșă ar fi trebuit să fie de 13,6 milioane de măști

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete: , ,

Naguma Medical Supply, compania care a câștigat licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate, a anunțat că va livra luni 10 milioane de măști de protecție Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, firma canadianului Michael Topolinski ar fi trebuit deja să livreze întreaga cantitate de 115 milioane de măști.

„În acest weekend, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, a deschis noi centre pentru primirea măştilor medicale. Naguma va continua să distribuie măştile pe parcursul săptămânii, 10 milioane fiind livrate chiar astăzi. Măştile achiziţionate vor fi distribuite gratuit de către minister unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate”, se precizează în comunicatul Naguma Medical Supply SRL remis luni AGERPRES.

Ludovic Orban: Se va rezilia contractul în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia

Premierul Ludovic Orban a amenințat duminică cu rezilierea contractului dacă firma Naguma Medical Supply nu va face livrarea până luni.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, citat de AGERPRES.

Măștile care se lasă așteptate

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat că Naguma Medical Supply, deținută de canadianul Michael Topolinski, a câștigat licitația pentru livrarea a 115 milioane de măști destinate familiilor și persoanelor defavorizate pentru prețul de 73,6 milioane de lei fără TVA, respectiv un preț de 0,64 lei fără TVA/mască.

După respingerea la CNSC și în instanță a unei contestații, Ministerul Sănătății a putut semna contractul cu Naguma Medical Supply pe 11 august.

Potrivit contractului, publicat de Jurnalist.ro, În termen de cinci zile, firma ar fi trebuit să depună garanția de bună execuție, iar după alte două zile, pe 18 august, ar fi trebuit să aducă în România 13,6 milioane de măști. De asemenea, Naguma Medical Supply ar fi trebuit să livreze 5,6 milioane de măști pe 19 august, 5,6 milioane de măști pe 20 august, 5,6 milioane de măști pe 21 august, 5,6 milioane de măști pe 22 august, 79 milioane de măști pe 23 august.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW