Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Soluțiile directorului SRI pentru combaterea dezinformării și extremismului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a menționat marți, 7 decembrie, solidaritatea activă a cetățenilor în raport cu propria lor comunitate națională de informații și consolidarea eforturilor educaționale ca fiind soluții viabile pentru contracararea amenințărilor de tipul propagandei, dezinformării, polarizării sociale sau extremismului. 

„Construirea parteneriatelor strategice rămâne piatra de temelie a proiectului european. Amenințările de securitate cu care ne confruntăm la nivel colectiv în Europa, interesul comun de dezvoltare a unui cadru asertiv, responsabil și corect de reacție și răspuns, bazat pe principii democratice, ne unesc în acest demers. De aceea, cred că este necesar ca în perioada următoare, să încurajăm dezvoltarea unei cooperări mai consistente pe toate dimensiunile instituționale, academice și diplomatice de care dispunem”, a declarat directorul SRI.

Hellvig a făcut aceste declarații în cadrul unei mese rotunde, organizate la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, cu tema Politica Europeană de Securitate, în prezența directorului Secretariatului Permanent al Colegiului de Informații în Europa, ambasadorul Yasmine Gouédard.

Potrivit unui comunicat al SRI, Yasmine Gouédard a prezentat conceptul de cultură strategică comună și rolul pe care Colegiul îl are în această construcție prin trei piloni: programul academic, seminariile tematice și activitățile de conștientizare a publicului.

„Suntem astăzi într-un moment foarte important. Realizăm că noi, ca europeni, suntem în egală măsură responsabili pentru securitatea europeană. În timp ce Europa s-a schimbat în ultimele decenii, lumea a evoluat: globalizarea și creșterea interconectivității au transformat fenomenele regionale în fenomene globale. Ne confruntăm cu amenințări cu care am mai avut de-a face de-a lungul anilor, dar care au rămas și nu trebuie subestimate, precum terorismul, crima organizată, dar și cu provocări noi ca migrația ilegală sau atacurile cibernetice”, a afirmat Yasmine Gouédard.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *