Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Șoferii cu dosar penal și permis reținut pot folosi dovada care atestă dreptul de circulație pe timpul stării de urgență fără să facă cereri de prelungire

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii prelungesc valabilitatea dovezii care atestă dreptul de circulație în cazul șoferilor cu dosar penal și permis reținut, potrivit unui anunț făcut de Parchetul General. Măsura este valabilă pe durata stării de urgență.

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire”, anunță Parchetul.

Procurorii vor prelungi dovezile din oficiu.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională”, mai arată sursa citată.

FOTO: IPJ Cluj

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW