Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Socrii lui Cherecheș, condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2024

Socrii lui Cătălin Cherecheș, Claudia și Dorin Gliga, acuzați de dare de mită, au fost condamnați de judecători la câte trei ani de închisoare, cu suspendare.

Decizia a fost luată în primă instanță de un complet de judecători de la Tribunalul Mureș și poate fi contestată.

Potrivit DNA Cluj, socrii lui Cătălin Cherecheș sunt acuzați de dare de mită, încercând să ofere între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare pentru o soluție favorabilă în dosarul de corupție al lui Cherecheș.

„În data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”, arată procurorii. 

Ulterior, pe 6 noiembrie 2023, soacra lui Cherecheș ar fi promis judecătoarei, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare.

În acest context, arată procurorii, pe 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj – Napoca, femeia ar fi dat martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care a fost prinsă în flagrant.

 

Foto: Inquam Photos/ Ghita Porumb

Comentarii