Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Socialiștii pro-ruși din Republica Moldova cer din nou în stradă eliberarea lui Dodon

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 29 mai 2022

În jur de 200 de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, apropiat Moscovei, au participat duminică, 29 mai, la o nouă acțiune de protest, în fața Parlamentului, pentru a cere eliberarea din arest a fostului președinte al țării, Igor Dodon. 

Rând pe rând, liderii PSRM au luat cuvântul la microfon, pe scena improvizată în scuarul din fața sediului legislativului, criticând acțiunea procurorilor anticorupție.

„Aceste practici criminale și nocive de a da indicații justiții vor avea efect pentru cei care astăzi se simt mari și tari. Au uitat că în politică totul este schimbător. Au venit la putere prin minciună și manipulări și prin promisiuni deșarte. Au mințit cetățeni atunci când au promis o viață mai bună. Astăzi tot poporul este dezamăgit de aceste timpuri bune și tot poporul spune foarte clar celor incompetenți care partajează banii publici – Demisia”, a declarat Vlad Bătrâncea, vicepreședintele Parlamentului și secretar executiv al PSRM.

Reținut marți de procurori, în urma unor percheziții efectuate în domiciliul său și în cele ale mai multor apropiați, Igor Dodon este cercetat penal de procurori pentru patru capete de acuzare, fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Tot în acea zi, conducerea PSRM a organizat o altă acțiune de protest, în fața Parlamentului, la care au participat doar câteva zeci de persoane, parte a activului de partid.

Fostul președinte al Republicii Moldova a fost plasat joi în arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Chișinău.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *