Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Social-democrații suedezi au anunțat că susțin aderarea României la Schengen

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Social-democrații suedezi au anunțat luni, 28 noiembrie, că susțin aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, potrivit unui comunicat de presă. 

Social-democrații suedezi, acum parte a opoziției, au precizat că există, în aceste momente, majoritate în Parlamentul Suediei pentru a susține aderarea celor două state la Spațiul Schengen.

Inițial, partidul s-a opus extinderii Spațiului Schengen cu cele două țări din Est întrucât nu „au văzut analize de impact din partea autorităților relevante, referitor la modul în care ar fi afectată lupta împotriva infracțiunilor, printre altele”.

Acum, susțin social-democrații suedezi, au primit suficiente argumente în favoarea extinderii Spațiului Schengen.

Mulțumesc, Ardalan Shekarabi (n.r. reprezentant al social-democraților suedezi) pentru comunicatul pozitiv referitor la aderarea României la Schengen, și, în plus, pentru discuția telefonică foarte bună de pe 22 noiembrie. Ascensiunea României în Schengen va face Uniunea Europeană mai sigură”, a transmis ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că decizia a fost influențată și pentru că social-democrații români ar fi „singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice”.

Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente”, a transmis Victor Negrescu.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW