Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Social democrații îl taxează pe Bădălău pentru afirmațiile jignitoare la adresa diasporei. Firea: Mama a lucrat 10 în Italia/ Ciolacu: Astfel de afirmații nu pot fi tolerate/ Zetea: Mă doare că de la un coleg

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Social democrații au început să reacționeze după ce Niculae Bădălău a făcut o declarație ofensatoare la adresa diasporei, în ciuda faptului președintele PSD Giurgiu spune că acele afirmații „au fost scoase din context”. 

Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, discuta despre  solicitarea PNL de a mări numărul de parlamentari pentru disapora de la 6 la 15, moment în care a afirmat că 3-5 milioane de români plecați la muncă în străinătate ar fi „fetele alea de le duc ăștia”.

„ Ei (Românii din diaspora n.r) au 700 de mii de oameni avem care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu…Nu știu, nu ilegal, dar nu știu ”, a spus Niculae Bădălău.

Contactat de mainnews.ro, Bădălău a spus că își cere scuze pentru că mesajul său a fost interpretat greșit, menționând însă că și „fetele alea” sunt o mică parte a diasporei. Mai multe aici.

Reacțiile din rândul PSD vin după ce Viorica Dăncilă a atras numeroase critici atunci când s-a referit la comunitatea de români din diaspora folosind apelativul „ăștia”. Declarația fostului președinte de partid a fost făcută în săptămâna de dinaintea alegerilor prezidențiale.

Conform rezultatelor parțiale, Viorica Dăncilă a obținut un scor de 7,81% în diaspora. Mai mult, social-democrata a avut țări în care nu a reușit să obțină nici măcar un vot.

Gabriela Firea: Nu pot fi de acord

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu poate fi de acord cu declarațiile lui Niculae Bădălău, menționând că „tăcerea” ei și a colegilor de partid ar însemna că toți social democrații gândesc la fel.

Marcel Ciolacu: Astfel de afirmații nu pot fi tolerate!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, respinge afirmațiile ofensatoare făcute la adresa diasporei de către Niculae Bădălău și își cere scuze public pentru derapajul liderului PSD de Giurgiu.

Președintele Camerei Deputaților a ținut să atragă atenția social-democraților că partidul este într-o perioadă de „reconstrucție” și că astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

Gabriel Zetea: Mă doare că o astfel de „analiză” vine din partea unui coleg

Și Gabriel Zetea a ținut să-l taxeze pe Niculae Bădălău pentru afirmațiile făcute. Într-o postare pe Facebook, președintele PSD Maramureș spune că declarațiile colegului său de partid „sunt total deplasate” și că îl doare „că o astfel de analiză” vine de la un social-democrat.ț

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW