Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Social-democrații ies la vot. Dăncilă: Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii/ Firea: Votez cu gândul la copiii acestei țări/ Ciolacu: Am votat cu speranța unei Românii mai bune

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2019 Etichete: ,

Fostul premier demis prin moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă, a votat, duminică dimineață, în București, alături de soțul său, dar și de Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii.

”Am votat pt o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, am votat împotriva austerităţii. Am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile preşedintelui”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD îndeamnă românii să iasă la vot.

”Toţi românii trebuie să contribuie la creionarea viitorului, atât pentru nepoţii şi copii noştri, dar şi pentru ceilalţi români care trebuie să rămână în ţara lor şi să aibă un trai mai bun”, a completat fostul premier.

Firea: Am venit să votez cu gândul la copiii acestei țări

Primarul Capitalei s-a prezentat la prima oră la Colegiul Tehnic Mecanic „Grivița” pentru a vota. Gabriela Firea a declarat că a ales cu gândul la un președinte care va pune capăt măsurilor de austeritate.

„Am venit să votez cu gândul la copiii acestei țări, nu doar la copiii mei. Îmi doresc foarte mult să trăim într-o țară în care toți copiii să aibă șanse egale și de educație și dezvoltare – atât cei din mediul rural, cât și cei din marile orașe. Mi se pare normal să votăm și să avem orice acțiune și orice gând la ei, la copii, la tineri”, a declarat Gabriela Firea, după vot.

Social-democrata a mai precizat că a votat cu speranța la un președinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate „care vor face foarte mult rău”.

„Am votat cu gândul la un președinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate care vor face foarte mult rău. A scădea veniturile românilor nu poate fi decât o veste îngrijorătoare. În ceea ce mă privește, nu voi fi niciodată de acord să fie sacrificiu pe categorii sociale, care oricum sunt vulnerabile. Sunt un om care întotdeauna a considerat că și bunicii noștri și părinții trebuie să trăiască decent, nu doar prin ajutorul copiilor și nepoților, ci și prin veniturile pe care le obțin”, a mai spus Firea.

Ciolacu: Am votat cu speranța unei Românii mult mai bune

Social-democratul Marcel Ciolacu a votat, duminică dimineață, „cu speranța unei Românii mult mai bune, mult mai liniștite”.

Ciolacu a declarat că a votat „cu speranța unei Românii mult mai bune, mult mai liniștite, și nu în ultimul rând cu persoana care a ajutat în acești ani orașul în care m-am născut și județul Buzău”.

„Îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți români astăzi la vot, fiindcă așa este normal, e una din zilele în care eu aș vedea obligativitatea votului.

Am văzut că în sfârșit am reușit ca și în diaspora să se voteze normal, printr-o lege de care eu sunt foarte mândru. Sunt mândru că am reușit să ne adunăm și să depășim toate orgoliile partinice pentru o lege foarte foarte bună”, a mai spus acesta.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW