Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE | Congresul PSD de sâmbătă a fost amânat din cauza instituirii stării de urgență pe teritoriul României

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , ,

Social-democrații au decis să amâne Congresul Extraordinar al PSD, programat pe 21 martie, în care ar fi urmat să își aleagă conducerea, cauza fiind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, potrivit unor surse politice.

O dată ulterioară va fi stabilită în ședința Comitetului Executiv Național al Partidului.

Este a doua oară când social-democrații amână Congresul Extraordinal al PSD din cauza epidemiei cauzate de coronavirus.

Prima dată, Congresul a fost programat pentru data de 29 februarie, însă PSD a decis să îl amâne din cauza apariției primului caz de coronavirus în România.

Congresul PSD se amână, siguranța și sănătatea oamenilor sunt prioritare

Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, anunța PSD.

Congresul de pe 21 martie al PSD a fost amânat

Ulterior, liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat pe șase martie faptul că a programat Congresul Extraordinar al PSD pentru data de 21 martie, însă, potrivit unor surse politice, social-democrații au decis amânarea acestuia, după ce pe teritoriul României a fost instituită stare de urgență.

Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). (…)Marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. (…) Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. (…). Am avut săptămâna trecută această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă. Cel puţin până acum am demonstrat şi eu şi domnul Stănescu şi echipa că avem capacitatea organizatorică de a reorganiza partidul şi de a fi partidul pregătit pentru orice fel de alegeri”, a declarat liderul PSD la interviurile DC News.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *