Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


SNSPA a decis reverificarea legalității procedurilor de angajare a lui Alexandru Cumpănașu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: ,

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a decis să verifice încă o dată legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănașu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica studiile absolvite de acesta. Instituția a precizat că Alexandru Cumpănașu, la angajare, a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.

„Conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis reverificarea legalității procedurilor privind angajarea domnului Alexandru Cumpănașu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9).

Deși acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne și externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situația privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănașu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare.

În funcție de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de SNSPA.

Alexandru Cumpănașu, despre masterul din Elveția

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, a confirmat informațiile potrivit cărora nu a terminat o facultate în România, însă, precizează, că Open University din Elveția, unde a studiat ultimii trei ani, este recunoscută chiar și la noi în țară. Reacția vine după ce, jurnaliștii mainnews.ro, au intrat în posesia CV-ului său, în care nu este trecută nicio facultate.

„Există universități în lumea aceasta care acceptă mastere profesionale și mastere educaționale. Eu am aplicat în Elveția, pentru că, sincer vă spun, după 20 de ani de politică externă pe care am făcut-o pe cont propriu, am considerat că este momentul să fac un master în leadership și managementul schimbării. Și când m-am înscris la această Universitate nu mi-a cerut nicio diplomă de licență, mi-a cerut ce am făcut până la vârsta asta, mi-au cerut doar experiența profesională din care să reiasă competență ridicată în alte domenii. Am aplicat, mi-a fost acceptată, anul acesta trebuia să îmi susțin lucrarea pentru a absolvi, însă, am intrat în nebunia de la Caracal cu nepoata mea și nu am putut să mi-o susțin”, a precizat candidatul la alegerile prezidențiale.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW