Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Situație incredibilă într-o comună din Alba. Oamenii refuză să fie testați gratuit pentru coronavirus. Primar: Am fost acuzat de unii că îmi bat joc de ei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , ,

Primarul din Săliştea, județul Alba, Aurel Emil Stănilă, susține că locuitorii comunei refuză să fie testați gratuit, cu toate că există posibilitatea testării în masă a întregii localități. În Săliștea au fost confirmate deja cinci cazuri de infectări cu noul coronavirus.

„Mă văd obligat să clarific câteva lucruri legate de cazurile de coronavirus confirmate în com. Săliștea și mai exact în Săliștea Deal, care au ajuns la 5. Indiferent de amenințările pe care le-am primit telefonic de la unii cetățeni sau telefoanele date la Prefectură sau mai știu eu pe unde,să fie clar, când este vorba de sănătatea locuitorilor comunei nu cedez nici un pas, nu mă las șantajat de nimeni și fac tot ce-mi stă în putere să evit o contaminare în masă”, a scris edilul, pe pagina de Facebook a Primăriei din Săliștea.

Primarul mai spune că există posibilitatea ca întreaga localitate să fie testată pentru coronavirus, însă cetățenii refuză acest lucru.

„Astăzi am fost anunțat telefonic de către DSP Alba că mâine se vor deplasa în loc. Săliștea Deal pentru a face teste. Am întrebat, la cei din izolare? Mi s-a spus că vor să testeze cât mai multe persoane ,dacă se poate întreaga localitate. Nu pot să spun că nu m-am bucurat, că pot financiar să facă aceste teste care sunt și destul de scumpe și care pot elimina orice suspiciune de infectare în masă, prin depistarea unor persoane asimptomatice.Trebuie să fie foarte clar testul este obligatoriu ptr.cei aflați în izolare, pentru ceilalți nu. Dacă mi-am permis să fac un anunț in Săliștea Deal pentru ca oamenii să știe și care vor să-l facă (gratuit) să stea acasă, am fost acuzat de unii că îmi bat joc de ei, că îi discriminez sau câte și mai câte”, a mai adăugat primarul.

Edilul consideră că dacă situația degenerează, se poate transforma în faptă penală.

„Judecați și dumnevoastră, unii nu reușesc nici cu bani să facă testul, iar alți fac scandal când li se oferă gratuit .Nu vreau să ameninț pe nimeni, dar, dacă ți sa oferit să faci gratuit testul, ai refuzat, iar ulterior ești depistat pozitiv(doamne ferește de așa ceva) și mai infectezi și pe alți care pot muri, fapta devine penală.(…)Vreau să vă întreb, în special pe cei din com. Săliștea care citesc această postare ce era să fac, să nu mă implic deloc, să ne infectam în masă și să ne carantineze întreaga comună? Să ne blocheze cu totul, sau să fac tot posibilul (atât cât îmi permite legea) ca împreună cu implicarea fiecăruia dintre d-voastră să evităm un asemenea scenariu?”, a mai afirmat primarul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW