Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Situație critică în Gaza/Crucea Roșie cere eliberarea ostaticilor

By news.ro , in Război în Orientul Mijlociu , at 29 octombrie 2023 Etichete: , ,

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a cerut o de-escaladare imediată a ostilităţilor din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare, potrivit CNN.

„Este inacceptabil că civili nu au niciun loc sigur unde să meargă în Gaza, în mijlocul bombardamentelor masive şi cu un asediu militar nu este posibil, în prezent, nici un răspuns umanitar adecvat. Este un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolereze”, a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric.

Spoljaric a adăugat că ”imperativul imediat trebuie să fie salvarea de vieţi” prin asigurarea de servicii medicale, apă şi electricitate în Gaza.

Potrivit dreptului umanitar internaţional, părţile sunt obligate să cruţe civilii de efectele operaţiunilor militare în orice moment, să facă distincţie între civili şi ţinte milCitare şi să nu folosească niciodată scuturi umane pentru a preveni atacarea obiectivelor militare”, a afirmat Spoljaric.

Crucea Roşie a cerut, de asemenea, ”eliberarea imediată a tuturor ostaticilor” şi a reiterat oferta anterioară a organizaţiei de a facilita orice operaţiune de eliberare de ostatici.

Citește și:  Ciolacu, despre românii blocați în Fâșia Gaza: Se fac eforturi alături de alte state, nu e ușor de negociat

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW