Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Situația sanitară din România, comentată în presa internațională: Dacă fluxul continuă, sistemul de sănătate se va prăbuși

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

România, una dintre cele mai sărace țări ale Uniunii Europene (UE), se confruntă cu o creștere a deceselor provocate de COVID-19, în contextul în care al patrulea val „catastrofal” a luat amploare, a relatat duminică, 10 octombrie, Al Jazeera.

Jurnaliștii notează că vineri, 8 octombrie, în România a fost raportat cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19, anume 385.

Aceștia au menționat și cozile de ambulanțe formate la spitalele din București și Iași în ultimele zile, după ce locurile din unitățile sanitare, disponibile pentru pacienții COVID-19, au fost ocupate, aproape în totalitate.

Dacă fluxul actual continuă, într-o zi sau două, sistemul de sănătate se va prăbuși, deoarece nu avem suficient loc pentru a interna bolnavii”, a spus Cătălin Apostolescu, directorul Spitalului Matei Balș din București, care se află la un „procent de ocupare de 110%”, citat de Al Jazeera.

În plus, România analizează posibilitatea transferului a 200-300 de pacienți în afara țării pentru tratament, pe fondul a ceea ce înalți oficiali descriu drept „o catastrofă de sănătate”.

Pandemia de coronavirus a agravat problemele cu care se confrunta sistemul de sănătate, anume subfinanțarea și lipsa personalului, iar Al Jazeera menționează incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a treia tragedie de acest tip din România, în mai puțin de un an.

Un reportaj realizat de jurnaliștii de la Le Figaro la spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală arată modul în care spitalele din țară resimt efectele celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, în contextul în care România are penultima rată a vaccinării din UE.

Imensa majoritate, 93-95 la sută din ei (n.r. pacienții internați în spital cu COVID) sunt nevaccinaţi”, a precizat medicul Cătălin Apostolescu, pentru Le Figaro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Here you can find 51056 additional Info to that Topic: mainnews.ro/situatia-sanitara-din-romania-comentata-in-presa-internationala-daca-fluxul-continua-sistemul-de-sanatate-se-va-prabusi/ […]

 • … [Trackback]

  […] Info on that Topic: mainnews.ro/situatia-sanitara-din-romania-comentata-in-presa-internationala-daca-fluxul-continua-sistemul-de-sanatate-se-va-prabusi/ […]

 • … [Trackback]

  […] Here you can find 18590 additional Info on that Topic: mainnews.ro/situatia-sanitara-din-romania-comentata-in-presa-internationala-daca-fluxul-continua-sistemul-de-sanatate-se-va-prabusi/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/situatia-sanitara-din-romania-comentata-in-presa-internationala-daca-fluxul-continua-sistemul-de-sanatate-se-va-prabusi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW