Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Situația RADET, tranșată în instanță: ELCEN cere de la PMB recuperarea datoriei de 3,83 miliarde de lei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a PMB, prin care se solicită ca instanța să oblige Primăria Capitalei să plătească creanța RADET către ELCEN,  în valoare de 3,83 miliarde de lei, a fost înregistrată la grefa Tribunalului București.

Sierraquadrant reamintește că PMB putea să achite doar 1,1 miliarde de lei “(suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanței, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piața a creanței estimată în cazul vânzării forțate către un potențial cumpărator”.

„Doamna Gabriela Firea a avut șansa de a intra în istorie. Dacă ar fi avut cel mai mic interes pentru cetățeni și pentru Capitală, putea rezolva încă de anul trecut problema termoficării în București. A avut la dispoziție multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureștenilor pe vouchere, vacanțe și reclame la companiile de stat, cu siguranță în acest mandat a definitivat distrugerea RADET și periclitarea situației economice a ELCEN”, spune Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Potrivit Sierra Quadrant, PMB nu a plătit subvențiile către RADET, ceea ce a dus la acumularea de datorii la RADET față de ELCEN.

„Prin neplata subvenției, situația financiară a RADET și, implicit, stabilitatea economică generală a companiei, au fost afectate substanțial, până la intrarea în insolvență și pronunțarea falimentului de către instanță”, se arată în comunicatul de presă al Sierra Quadrant.

ELCEN este compania care produce agentul termic și îl livrează către RADET.

Conform aceleiași surse, Gabriela Firea a declarat public că PMB recunoaște creanța RADET de 1,1 miliarde lei și și-a asumat plata acesteia. Totodată, primarul Capitalei ar fi arfimat și că PMB nu are nicio responsabilitate și nicio datorie directă către ELCEN.

„Atragerea răspunderii PMB în raport cu datoria înscrisă în tabelul definitiv al creanțelor RADET, este nu doar o acțiune firească, dar și o datorie a companiei noastre care, din poziția de administrator judiciar al ELCEN, are obligația legală de a întreprinde toate demersurile necesare pentru reorganizarea și redresare ELCEN”, a mai transmis Sierra Quadrant.

sursa foto: Facebook

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW