Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Situația juridică a fostului finanțator de la Dinamo – Cum ar putea scăpa de mandatul de arestare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 august 2021

Fostul ministru al justiției Ana Birchall a declarat, joi, 12 august, că fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, ar putea scăpa de mandatul european de arestare, în condițiile în care Italia a preluat executarea pedepsei și a adaptat-o propriei legislații. 

„Pentru cine știe drept, știe ca, in principiu, mandatul european de arestare in vederea executării unei pedepse stabilite printr-o hotărâre definitiva în România, emis de instanța de executare din România, se retrage atunci când executarea mandatului european a fost refuzata de un alt stat pentru faptul ca a recunoscut hotărârea pronunțată de statul roman, a preluat executarea pedepsei și a adaptat pedeapsa potrivit legii statului căruia i s-a cerut executarea”, este de părere Ana Birchall.

Condamnat alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Dragoș Săvulescu a fost condamnat anul trecut la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii anticorupție l-au acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia.

În același dosar au mai fost condamnați și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, la nouă ani de închisoare cu executare, Nicușor Constantinescu la cinci ani de închisoare, Cristi Borcea la cinci ani de închisoare, dar și notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București), la doi ani de închisoare cu suspendare.

Arestat în Grecia în baza mandatului european

Fostul acționar al clubului Dinamo a fost arestat timp de două zile în Grecia în baza mandatului european emis de România și ulterior pus sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi teritoriul țării, până ce instanța se va pronunța în privința mandatului.

Scăpat de justiția italiană

Cu toate că fusese condamnat definitiv la închisoare cu executare, în noiembrie 2020 Curtea de Apel din Napoli l-a scăpat pe Săvulescu de pedeapsa pe teritoriul Italiei, după ce a dispus executarea în această Cizmă și suspendarea executării.

Dat de gol de iubită

Potrivit G4Media, iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, la story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta ar putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsește Italia.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW