Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Situația de la SJU Suceava se îmbunătățește. Spitalul va putea să acorde curând asistenţă medicală și pentru pacienții non-Covid

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , , ,

Directorul Spitalului Judeţean Suceava susține că situația de la unitatea spitalicească s-a îmbunătățit și că în curând va putea să acorde asistență medicală și pentru pacienții non-Covid.

Astfel, Spitalul Judeţean Suceava va acorda asistenţă pentru toate specialităţile medicale începând din 2 iunie.

Conducerea unităţii medicale face însă apel la pacienţi să vină la spital doar dacă au o urgență.

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul SJU Suceava, Anatolii Buzdugan, spune că zilnic sunt externați 30 de pacienți care au avut coronavirus.

„Tendinţa din ultima săptămână este clar una de micşorare a numărului de pacienţi cu COVID care se internează în spital. Avem zilnic în jur de 30 de pacienţi cu COVID externaţi. Sunt mai multe motive care impun modificarea structurii de funcţionare a spitalului, adică să începem să acordăm asistenţă medicală tuturor pacienţilor din judeţ cu alte patologii non-COVID, în special urgenţe medicale. A crescut numărul de solicitări către spitalele din judeţ, iar acestea nu mai fac faţă. Sunt pacienţi care de două luni nu au mai fost urmăriţi medical sau nu şi-au luat medicaţia“, a declarat directorul Spitalului din Suceava, Anatolii Buzdugan.

Conform directorului spitalului, urmează ca în următoarele zile să fie eliberate anumite secţii, să se facă transferul de pacienţi şi să fie dezinfectate toate spaţiile.

SJU Suceava va trata în continuare pacienți cu Covid-19.

Directorul medical, Valeriu Gavrilovici, spune că speră că vor veni la spital doar persoanele care au urgențe

„Este o situaţie fără precedent, niciun spital nu s-a mai confruntat cu situaţia de a fi COVID sută la sută. Nu vrem să ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi. Dacă vom fi asaltaţi, atunci şi timpii de aşteptare ar fi foarte mari. Contăm pe discernământul celor care vor avea intenţia să vină la spital. Sperăm că doar cei cu urgenţe vor veni“, a afirmat medicul Valeriu Gavrilovici.

În prezent, la spitalul din Suceava sunt internaţi 206 pacienţi cu COVID-19, din care 17 se află la Terapie Intensivă. Şapte pacienţI sunt intubaţi, conform news.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW