Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sistemul de notare la trei materii ar urma să fie schimbat / Sorin Cîmpeanu: Va încuraja participarea elevilor la aceste discipline

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 august 2022

Ministrul Educației a anunțat marți, 23 august, în urma unei dezbateri cu reprezentanții sindicatelor din învățământul preuniveristar, că sistemul de notare la trei materii (Educație Fizică, Muzicală și Plastică) ar urma să fie schimbat.

Concret, ministrul propune să fie acordate calificative pe 4 paliere: Foarte Bine, Bine, Suficient și Insuficient.

„Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ romanesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook. 

În schimb, elevii din învățământul vocațional și cei de la clasele cu profil sportiv vor fi notați în continuare de la 1 la 10.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu vine în contextul în care peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00 la Educație Fizică, iar 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00 la Educație Muzicală și Plastică.

Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli). Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00”, arată ministrul Educației.

Datele citate de ministru provin din Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România, iar studiul a fost realizat pe 220 de școli din toate județele țării.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *