Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


SIS: Foști ofițeri ai serviciilor secrete din Republica Moldova pregătesc o campanie de dezinformare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău (SIS) a informat vineri, 19 ianuarie, că a obținut informații ce indică reluarea campaniilor de dezinformare și manipulare. Aceste acțiuni au ca scop destabilizarea Republicii Moldova și compromiterea relațiilor cu Ucraina.

„Un grup de persoane pregătește lansarea în spațiul public a narativului prin care acuză instituțiile statului de acțiuni orientate contra unor cetățeni ai Ucrainei, care ocupă diverse funcții în instituțiile guvernamentale ucrainene. Printre membrii grupului respectiv se regăsesc și foști ofițeri de informații, cetățeni ai Republicii Moldova, care, în diferite perioade, au fost demiși și eliberați pentru acțiuni coruptibile, însușirea banilor publici, abuz de putere, sechestrări de persoane, interacțiuni nesancționate cu servicii speciale străine”, se arată în comunicatul SIS.

Cu intenția de a ofero credibilitate, grupul respectiv intenționează să facă publică o copie a unui document, parte a unui dosar penal gestionat de una dintre procuraturile specializate, conform declarației Serviciului de Informații al Republicii Moldova, fără a oferi detalii specifice cu privire la conținutul acestuia.

Conform Serviciului de Informații al Republicii Moldova, printre obiectivele campaniei de dezinformare și manipulare se numără compromiterea relațiilor diplomatice ale Republicii Moldova, în special relațiile cu Ucraina, și diminuarea încrederii și a cooperării dintre cele două țări.

„Asemenea acțiuni se încadrează în setul de instrumente ale războiului hibrid dus de Federația Rusă contra Republicii Moldova având pe aspectul dat un caracter țintit, de discreditare a eforturilor autorităților naționale și ale fiecărui cetățean al țării noastre întru păstrarea păcii și securității în regiune”, se arată în comunicat.

SIS a afirmat că „frecvența și amploarea unor astfel de manifestări vor înregistra o creștere pe parcursul anilor 2024-2025”, având ca obiective principale „procesele de reformă, evenimentele electorale din Republica Moldova și în special procesul de negocieri pentru aderarea la Uniunea Europeană”. Citiți știrea completă: Foști ofițeri ai serviciilor secrete din Republica Moldova pregătesc o campanie de dezinformare, conform declarației SIS.

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW