Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Sirieni și irakieni, găsiți într-un camion de struguri care intra în România prin vama Giurgiu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Un șofer de camion care transporta struguri a fost reținut pentru 24 de ore după ce  polițiștii de frontieră din vama Giurgiu au descoperit în vehiculul pe care o conducea 26 de cetățeni străini, irakinei și sirieni.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-o autoutilitară încărcată cu struguri, 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România”, se arată într-un comunicat al poliției.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să se prezinte la Tribunal Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Joi, în punctul de trecere a frontierei Giurgiu a ajuns o autoutilitară încărcată cu struguri, condusă de un bărbat în vârstă de 62 de ani. Camionul plecase din Grecia cu destinația România.

La verficările formale din vamă, polițiștii de frontieră au observat că peretele lateral al mașinii este modificat și prins în șuruburi proaspăt vopsite. Compartimentul de marfă a fost deschis și au fost descoperite ascunse 26 persoane, 25 adulţi şi un copil de doi ani, din care 2 sirieni și restul irakieni. Niciunul dintre ei nu avea documente

„Cei în cauză au declarat că au fost urcați în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetățeni bulgari și pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii străini susțin că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW