Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Sirenele de alarmare a populaţiei din Capitală vor fi reabilitate. Doar jumătate sunt funcționale

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență va fi modernizat. Acesta are 300 de sirene și 6 centrale de alarmare, dintre care doar 155 de sirene și două centrale sunt funcționale astăzi. 

Potrivit edilului, sistemul n-a mai beneficiat de investiții de 30 de ani.

„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.

Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, a anunțat miercuri, 6 iulie, Nicușor Dan.

Primarul precizează că vrea să și cumpere 10 centrale de alarmare noi.

„Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”, a adăugat Nicușor Dan.

Foto: Nicușor Dan/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW