Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Singurul medic bărbat infecționist din Rădăuți și-a luat două concedii în plină pandemie de Covid-19/ Manager: Nici nu răspunde la telefon

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 martie 2020 Etichete: ,

Singurul medic bărbat infecționist din cadrul Spitalului Municipiului Răduți, acolo unde vor fi transferați pacienții din Suceava care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, și-a luat două concedii: unul pentru dureri de spate și altul pentru creșterea copilului, în plină pandemie de coronavirus, a declarat managerul unității medicale, Traian Andronachi, pentru mainnews.ro.

Potrivit acestuia, medicul trebuia să se prezinte luni la serviciu, însă a trimis pe mail două cereri de concediu.

„Luni trebuia să se prezinte la serviciu, dar nu a făcut-o. Marți sau miercuri am primit pe mail, în termenul legal, o scrisoare pentru concediu medical că are ceva dureri de spate, până pe data de vineri ( 27 martie n.r.), ulterior, a depus din nou o cerere, tot în format electronic, prin care solicită concediu de creștere a copilului pentru o lună”, a declarat Andronachi.

Managerul susține că medicul infecționist nici măcar nu mai răspunde la telefon.

„Eu intru în casă prin garaj și dorm în garaj ca să-mi protejez soția, în cazul în care mă infectez. Soția mea urmează să nască în două săptămâni. Inconștiență e puțin spus ce a făcut acest medic. Acum, când e neoie peste tot de medici infecționiști.

Nici nu răspunde la telefon. Am cerut la personal să verifice ce vârstă are copilul și cât este de legală această solicitare”, a declarat Andronachi pentru presa locală.

Întrebat ce se va întâmpla în situația aceasta, Traian Andronachi a declarat că în spital sunt suficienți angajați cu care să gestioneze situația în rândul asistentelor, iar în ceea ce privește medicii, a solicitat sprijin de la Iași.

În prezent, 80 de angajați ai unității sanitare sunt în autoizolare. Niciun cadru medical nu a fost confirmat cu coronavirus.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW