Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Sindicatul Polițiștilor îi cere demisia lui Horodniceanu: Fostul șef DIICOT demonstrează că legea este pentru fraierime


Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), din Ministerul Afacerilor Interne, îi cere demisia vicepreședintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și fost șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), Daniel Horodniceanu, după ce duminică, 7 mai, jurnalist.ro a publicat o înregistrare video în care magistratul, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliție pentru o depășire neregulamentară, încearcă să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa.

„(…) Fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM , a mai demonstrat încă o dată că în România, articolul 16 din Constituție este scris doar pentru <<fraierimea>> care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii în general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să ….. aplice legea!”, au transmis reprezentanții SNPPC într-o postare pe pagina oficială de Facebook a sindicatului.

Pe lângă demisia magistratului, sindicaliștii din poliție solicită CSM declanșarea unei cercetări disciplinare a vicepreședintelui.

„Nu putem să nu ne intrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar în care să existe o probă video cu politiști care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat măsuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament. Probabil că îi/îl reținea și propunea arestarea lor preventiva”, mai spun sindicaliștii.

Reprezentanții SNPPC mai menționează și că Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar trebui să remită comunicate de presă în care să condamne atitudinea fostului șef al DIICOT.

„Dacă nu o vor face, ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii”, conchid sindicaliștii.

Context

Fostul șef al DIICOT și actual vicepreședinte al CSM, Daniel Horodniceanu, apare într-o filmare publicată de jurnalist.ro duminică, 7 mai, unde, oprit fiind de un echipaj de poliție pentru o depășire neregulamentară, încearcă să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa.

„Dom’ne, v-am spus cine sunt, da? Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă organizată. Nu mă cunoașteți? (…) De ce nu mă cunoașteți oare?”, le-a reproșat Horodniceanu agenților.

Fostul șef al DIICOT îi sfidează pe oamenii legii care, conform procedurii, îi cer să-și prezinte documentele personale și pe cele ale mașinii.

Discuția nu se sfârșește aici, Horodniceanu explicându-le polițiștilor cum a intervenit, în 2016, la ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea, pentru a le fi mărite salariile.

Din cauza mea dumneavoastră aveți undeva un 15% la salariu, adică în favoarea dumneavoastră, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016”, a zis Horodniceanu.

În cele șapte minute de filmare, fostul șef al DIICOT mai spune:

„Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului.”

„Dumneavoastră m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc.”

„Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării.”

„Eu sunt în măsură să fac orice!”

CITEȘTE ȘI: Reacția vicepreședintelui CSM, după ce a încercat să intimideze un polițist care l-a oprit în trafic: Am asistat la o scenetă bine pusă la punct

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW