Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Sindicatul Metrorex se apără: Nicio stație de metrou nu are autorizație ISU. 80% dintre spațiile comerciale aparțin firmei Sindomet Servcom

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2021

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) susține că 80% din spațiile comerciale din subteran aparțin firmei Sindomet Servcom și că nicio stație de metrou din București nu are autorizația ISU.

USLM mai arată că toate spațiile comerciale funcționează cu avizul Metrorex și al pompierilor.

Vă aducem la cunoștință că în acest moment 80% din spațiile comerciale existente în metrou aparțin firmei SINDOMET SERVCOM SRL. Toate spațiile comerciale au avizul Metrorex, I.M.B(actualul Metrou S.A. care are ca obiect de activitate proiectarea și execuția metroului în Municipiul București) și avizul pompierilor. În ceea ce privește autorizația ISU vă anunțăm că nicio stație de metrou nu are această autorizație”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Unitatea Sindicatul Liber Metrou.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: FOTO Începe demolarea spațiilor comerciale de la metrou / Primarul Sectorului 2: Primul chioșc ilegal a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare

Metrorex a început miercuri evacuarea spațiilor comerciale din subteran, după ultimatumul dat săptămâna trecută către firma deținută de sindicatul lui Ioan Rădoi.

Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Metrorex a dat vineri un ultimatul firmei deținute de sindicatul lui Ioan Rădoi pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, prin care avertiza că, începând cu această săptămână, vor începe procedurile de evacuare.

Contractul de asociere dintre Metrorex și Sindomet Servcom, firma sindicatului USLM, a expirat în anul 2018, amintește compania care administrează metroul bucureștean.

De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise. Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că: ● spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență; ● îngreunează accesul la hidranții interiori; ● nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW