Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Sindicatul Europol: Fie că îţi place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Sindicatul Europol a reacționat, marți, după ce deputatul Cătălin Rădulescu a fost amendat fiindcă nu a vrut să poarte mască într-o benzinărie, explicând că „fie că îți place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măștii în spații închise este obligatorie și menționează că polițiștii își vor face datoria indiferent că cei care nu poartă mască sunt parlamentari.

”Încă un parlamentar fără mască sfidează Poliţia Română. Fie că îţi place shaorma, fie că te cheamă Mitralieră, purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie. Acest lucru nu e valabil şi pentru deputatul-ginecolog Cătălin Rădulescu, alias «Mitralieră», care a refuzat să poarte mască într-o benzinărie, jignindu-i pe colegii noştri pentru simplu fapt că el nu a avut capacitatea să înţeleagă că legitimaţia de parlamentar o poate flutura doar pe holurile Parlamentului, nu şi în locurile publice”, a transmis, marţi, Sindicatul Europol.

Sindicaliştii au precizat că deputatul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991, cu 500 lei, precum şi conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu 1.000 lei.

”Nu ştim dacă tocmai cei care fac legea şi-au propus să o sfideze, însă ştim că poliţiştii îşi fac treaba în continuare şi vor sancţiona aceste derapaje indiferent că eşti parlamentar sau shaormar”, au mai transmis sindicaliştii.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, a fost amendat, marți, pentru că a fost prins în interiorul unui spațiu comercial că nu purta masca de protecție. La sosirea polițiștilor, Rădulescu și-ar fi scos legitimația și a spus că în calitate de parlamentar e scutit de la purtarea măștii, potrivit unor surse mainnews.ro.

„În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, conform Poliției Capitalei.

Contactat de mainnews.ro, Cătălin Rădulescu susține că avea masca în buzunar, însă era ruptă. Totodată, deputatul menționează că a decis să nu mai poarte masca de protecție, văzând că mulți politicieni nu o fac.

„Eram într-o benzinărie la ieșirea din București spre Pitești, aveam masca în buzunar, am și arătat-o, unul dintre brațele măștii respective era rupt. Nu aveam cum s-o pun, pur și simplu. I-am și spus << eu sunt medic, am masca, uite, e ruptă>> și a spus <<păi de ce nu o purtați așa ruptă>> și i-am spus <<dacă tu îmi spui mie care sunt medic chirurg să port mască ruptă du-te și fă o facultate>> și probabil că l-a deranjat chestia asta după care a venit la mine și mi-a spus că vrea să îmi dea amendă, i-am spus să o facă. Mi-a cerut documentele, singurul document pe care îl aveam la mine era legitimația de parlament, nu aveam alte documente. I-am spus << poftim legitimația, trimite-mi amenda>>. În continuare a insistat să îi dau documentele deși i-am spus foarte clar că nu am alte documente la mine, dar omul fiind obraznic…i-am repetat să ia legitimația, copia de buletin de pe telefon.

M-a întrebat de ce nu vreau să port mască, i-am răspuns că e dreptul meu constituțional și legal să nu port mască și eu nu vreau să port mască atâta timp cât toți ceilalți își bat joc de poporul rămân, și la chefuri, și le cer românilor să poarte mască. Nu vreau să port mască. I-am tot spus să îmi de amendă și m-a ținut pe loc o jumătate de oră, timp în care tot insista să-i dau documentele. Până la urmă probabil s-a dus să îmi dea amendă că nu am primit nimic până acum”, a declarat Rădulescu pentru mainnews.ro.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW