Wednesday, August 10, 2022
Jurnalism corect


Sindicatul Europol, către Marcel Vela: Dacă v-ar fi interesat câtuși de puțin ați fi înființat „Poliția pădurilor”

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2020

Sindicatul Europol a reacționat, după ce Marcel Vela a anunțat că a trimis un control la Suceava, unde un activist de mediu a fost agresat de „mafia lemnului”. Polițiștii susțin că ministrul de Interne ar fi trebuit să înființeze „Poliția Pădurilor”, în loc de „Poliția animalelor” sau „Poliția siguranța școlară”.

Daniel Bodnar este un activist de mediu care petrece zilnic ore întregi pe drumurile din Suceava, pentru a monitoriza tăierile și transporturile ilegale de material lemnos. În toată această perioadă, el a fost amenințat, înjurat și agresat de cei cărora le strică combinațiile și care pierd bani din cauza lui. Daniel nu a fost sprijinit de autorități, nu a beneficiat de suport, ba dimpotrivă, a fost constant descurajat să mai continue să protejeze pădurile din județul Suceava. Acum, după incidentul de zilele trecute, intens mediatizat, brusc, ministrul Vela, simțind miros de popularitate gratuită, ne povestește pe Facebook cum a reacționat el „prompt” și a trimis o echipă de control la Suceava”, arată Sindicatul Europol, printr-o postare pe Facebook.

Sindicatul Europol arată că o patrulă de poliție acționează pe șapte comune, ce au mai mult de 10 sate, în timp ce hoții de lemne acționează „nestingheriți, știind că nu îi deranjează nimeni”.

Păi bine, bine, domnu’ Vela, șeful la MAI, cumva vă faceți că nu știți că există 1 patrulă de poliție care acționează pe 7 comune cu mai mult de 10 sate?! Nu știți că hoții de lemne acționează nestingheriți, știind că nu îi deranjează nimeni?! Nu știți că acțiunile pe tăierile ilegale de arbori se fac de formă, doar că să vă raporteze dumneavoastră, să vă lăudați cu statistica?! Nu știți că inclusiv jandarmilor li s-au luat din atribuțiile pe domeniul silvic, ca să nu mai deranjeze sponsorii de partid?!

S-ar putea într-adevăr să nu știți toate acestea…Pentru că, probabil, dacă v-ar fi interesat câtuși de puțin de acest jaf al pădurilor și de mafia lemnului din anumite județe, ați fi înființat „Poliția pădurilor”, mai degrabă decât „Poliția animalelor” sau „Poliția siguranță școlară”, mai ales acum când e pandemie, iar școlile sunt închise. Iar puținii polițiști pe care îi avem în serviciu sunt trimiși cu alte probleme, la verificări de buletine expirate, la verificări ale celor izolați la domiciliu sau în orice altă activitate care le permite hoților de lemne să acționeze în voie, cu complicitatea primarilor, pădurarilor, politicienilor”, a precizat sursa citată.

Marcel Vela a trimis un control la Suceava, după ce Daniel Bodnar, activist de mediu, a afirmat că a fost agresat de „mafia lemnului” din Bucovina.

Daniel Bodnar este un activist de mediu care petrece zilnic ore întregi pe drumurile din Suceava, pentru a monitoriza…

Publicată de Sindicatul Europol pe Vineri, 11 decembrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW