Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Sindicalistul din STB care a semnalat nereguli, concediat de conducerea companiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , ,

Liderul Sindicatului Transpublic din Societatea de Transport București, Valer Ciobănescu, a fost concediat de conducerea companiei după ce a semnalat nereguli în mentenanța defectuoasă a mijloacelor de transport în comun, informează Epoch Times.

Potrivit sursei citate, motivul invocat de conducerea STB este faptul că Valer Ciobănescu a publicat pe contul său de Facebook Actul Adiţional numărul 3 la contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de companie şi ar fi adăugat „fictiv” la acesta funcţii precum „sobor de preoţi”, „gropari ai STB” etc.

Aceasta este a doua oară când Valer Ciobănescu este concediat după dezvăluiri privind nereguli în activitatea companiei de transport public din București. După prima concediere, Ciobănescu a acţionat în instanţă şi a câştigat, iar acum liderul sindical spune că va face la fel.

Valer Ciobănescu: Vor să ne vadă distruşi pe noi ăştia care mai spunem ceva

Valer Ciobănescu atrage atenția că alături de el ar putea fi concediați și alți angajați care s-au pronunțat împotriva neregulilor din STB.

„Ca să înţelegeţi de fapt adevărul adevărat, vor să ne vadă distruşi pe noi ăştia care mai spunem ceva. (…) În graba de a ascunde adevărul despre situaţia reală şi cauzele incendiului troleibuzului de la STBSA, în servilismul şi frica de adevăr care-i caracterizează, conducătorii STB comit încălcării grave ale legii pentru a escamota adevărul şi a nu răspunde legal. În disperarea lor de a nu răspunde penal, conducerea STB încalcă legea comiţând încălcării grave ale legii, în speranţa că adevăraţii vinovaţi ai incendiului înregistrat la începutul lunii în Bucureşti la un troleibuz STB nu vor mai fi aflaţi. În speranţa că până la finalizarea anchetei desfăşurate vor putea induce în eroare opinia publică, primarul general şi Directorii STB, în cârdăşie cu sindicatul STB, schimbă ilegal toţi responsabilii şi specialiştii implicaţi în cercetarea cauzelor şi prevenirea pe viitor a acestor incidente, sperând ca astfel să-şi şteargă urma!”, a declarat Ciobănescu pentru Epoch Times.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Primăria Capitalei cumpără troleibuze de la o firmă din Turcia care a prezentat la licitație certificatul de omologare al unui autobuz. Suspiciuni de încălcare a caietului de sarcini

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW