Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii Sanitas amenință cu grevă generală în București, luna viitoare. Medicii cer deblocarea angajărilor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2024

Preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti, Viorel Hușanu, a declarat a declarat vineri, 5 ianuarie, pentru Agerpres, că în februarie urmează o grevă generală în cele 19 spitale din București care aparțin Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Motivul este blocarea angajărilor la stat: „Există un risc major de a greși. Suntem epuizați de la începutul anului până acum”, a spus șeful Sanitas. 

„Cele 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au nevoie urgentă de deblocarea posturilor, pentru că nu mai are cine lucra în aceste spitale. La nivel naţional ar fi nevoie de 30 de mii de posturi. Guvernul a promis că va debloca 14 mii de posturi în 2023, nu s-a întâmplat acest lucru, au fost deblocate doar 4 mii de posturi.(…) Noi suntem în perioada de strângere de semnături pentru greva generală, în Bucureşti. În luna februarie vom face mişcări de protest, până la această grevă generală”, a declarat Viorel Hușanu.

Conform acestuia, medicii sunt acum în faza de strângere de semnături pentru greva generală.

„În luna februarie vom face mişcări de protest, până la această grevă generală”, a mai afirmat preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti.

Spitalul Colțea, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Filantropia, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Gomoiu și Spitalul Malaxa sunt câteva dintre cele 19 spitale bucureștene gestionate de ASSMB care ar urma să intre în grevă generală.

Colegiul Medicilor din București, apel la Ministerul de Finanțe

Colegiul Medicilor din București a transmis sâmbătă, 6 ianuarie, că susține acțiunile întreprinse de Ministerul Sănătății în vederea eliberării posturilor din sănătate și solicită Ministerului Finanțelor să avizeze memorandumul care facilitează deblocarea angajărilor.

Angajările în sistemul public, implicit în sistemul public de sănătate, au fost îngheţate la jumătatea anului trecut.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW