Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Sindicaliștii din TAROM anunță grevă. Mai multe curse aeriene ar putea fi afectate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 august 2022

TAROM stă pe un butoi cu pulbere. Negocierile dintre conducerea companiei aviatice și sindicaliști nu au ajuns la un numitor comun, astfel că aceștia au anunțat joi, 18 august, demararea acțiunii de strângere de semnături pentru declanșarea unui conflict colectiv de muncă.

Potrivit Sindicatului Unit TAROM, în semn de protest, începând cu ziua de marți, 23 august, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM.

„Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, au transmis sindicaliștii.

Principala nemulțumire a sindicaliștilor este legată de nivelul de salarizare. Potrivit datelor prezentate în bugetul pe anul 2022, salariul mediu brut în cadrul companiei se ridică la circa 11.300 lei, ceea ce înseamnă un venit mediu net de circa 6.600 lei.

Sindicaliștii susțin că până la data transmiterii comunicatului conducerea companiei nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate de SUT, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 lei.

Conform sursei citate, la şedinţa din data de 16 august 2022, compania TAROM a prezentat o ofertă, însă aceasta a fost respinsă din cauza faptului că, în unele departamente, nu ar acoperi inflația pe ultimul an, situată la circa 15%.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW