Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii din sport, val de acuzații la adresa lui Eduard Novak, după ce a fost implicat într-un accident cu o mașină a Ministerului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) l-a acuzat luni, 21 noiembrie, pe ministrul Sportului, Eduard Novak, că ar fi condus o mașină a ministerului fără să aibă carnet special de conducere și că ar fi încercat să mușamalizeze un accident în care a fost implicat. SNST susține că a fost deschis un dosar penal la Parchetul General. În replică, ministrul a recunoscut că a fost implicat în accident, dar susține că are aviz medical să conducă mașini fără modificări speciale. 

În urmă cu un an, SNST l-a acuzat pe ministrul Sportului că, în timp ce s-ar fi deplasat de la o competiție de ciclism către București, ar fi fost implicat într-un accident rutier cu un BMW X5 ce aparține Ministerului, în timp ce șoferul său se afla pe locul din dreapta.

Sindicaliștii arătau că documentele care atestau tamponarea nu au fost întocmite pe loc și că mașina ar fi fost ascunsă într-un garaj al ministerului pentru mai multe zile la rând.

Ulterior, SNST a transmis că Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul „pentru a nu se descoperi că a condus ilegal autoturismul ministerului”.

Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, arată SNST.

Sindicaliștii menționează că Parchetul General a deschis un dosar penal pentru „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere”.

Mai mult, SNST susține că mașina a fost reparată din fondurile Ministerului, suma necesară depășind 40.000 de lei, și a anunțat că a sesizat Curtea de Conturi și Corpul de Control al Prim-Ministrului.

Replica ministrului Novak

Eduard Novak a recunoscut că s-a aflat la volanul mașinii în acea zi, dar a menționat că deplasarea se făcea în interes de serviciu și că șoferul său i-ar fi spus că nu se simte bine. Totodată, ministrul susține că are documentele necesare pentru a conduce autoturisme nemodificate.

Atacul acesta asupra unei persoane cu dizabilitate este unul sub centură şi josnic. Dar vom proceda şi noi şi vom face toate demersurile ca persoanele care atacă în acest fel să răspundă în faţa legii”, a fost replica ministrului, acordată News.ro.

Ministrul a precizat că nu are nicio informație referitoare la dosarul deschis de Parchetul General și că reparațiile au fost decontate din fondurile ministerului pentru că vehicul nu avea CASCO.

Cine ar fi trebuit să plătească? Aparţine de Minister, trebuie plătită de către Minister. Se întâmplă un accident de acest gen cu toată lumea, deci nu văd de ce trebuia să fie plătit de către ministru sau de către cine a făcut un astfel de accident”, a adăugat Novak.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW