Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii din Poliție cer un spor de 85% din salariu pentru cei care sunt expuși la riscul de îmbolnăvire cu coronavirus / Apel către Ministerul de Interne

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 martie 2020 Etichete: , ,

Federația Polițiștilor Sed Lex  consideră că studiul care presupune testarea cetățenilor bucureșteni pentru coronavirus „nu reprezintă la acest moment o prioritate”, motivând prin faptul că este „un efort uman și logistic mult prea mare, cu riscuri majore de contaminare”.  Sindicaliștii mai vor și „acordarea unui spor de 85 % din salariu de bază pentru personalul expus la epidemia COVID-19”.

„Federația Polițiștilor Sed Lex, constituită conform legii nr.62/2011, Legea Dialogului Social, organizație sindicală reprezentativă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ce are în componență un număr de 14 organizații sindicale cu personalitate juridică din segmentul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, având în vedere Starea de Urgență în care ne aflăm, dar și rapiditatea cu care se răspândește acest virus ucigaș COVID-19, apreciază că STUDIUL privind testarea cetățenilor bucureșteni la acest moment nu reprezintă o prioritate, fiind un efort uman și logistic mult prea mare, cu riscuri majore de contaminare, și probabil fără efecte imediate în stoparea răspândirii COVID-19”, transmit sindicaliștii.

Sindicaliștii din Poliție propun testarea întregului personal M.A.I., a polițiștilor din structurile de ordine și siguranță publică și din serviciile rutiere, a polițiștilor de frontieră, a jandarmilor, pompierilor, militarilor, polițiștilor locali.

De asemenea, aceștia cer ca MAI să asigure în regim de urgența materialele de protecție pentru polițiști, respectiv, măști, mănuși și dezinfectanți.

Sindicaliștii mai solicită MAI să facă un apel către toți șefii de structuri:

– să dea dovadă de solidaritate, de respect și compasiune față de subordonații ce sunt în prima linie;
– să nu trateze cu superficialitate activitățiile și riscurile la care sunt expuși în fiecare clipă colegii noștri;
– să înceteze cu tot felul de amenințări de cercetări disciplinare și să fie alături de colegi în prima linie;
– să simtă cu adevărat cum sunt riscurile, tensiunile și temerile că aceștia pot fi oricând infestați cu COVID-19;
– să înceteze cu emiterea de tot felul de dispoziții aberante și să-și canalizeze eforturile în vederea diminuării expunerii colegilor, care zilnic pot fi contaminați datorită lipsei acute de materiale de protecție.

Sindicaliștii îi cer ministrului Vela ca „acolo unde se identifică derapaje majore de comportament”, să dispună de urgență sancționarea aspră a celor care „stau în birouri și obligă oamenii să intre în serviciu fără materiale de protecție”.

„În aceste momente cumplite de teamă și panică pe care le traversăm noi polițiștii, polițiști de frontieră, jandarmii, pompierii, militarii, polițiștii locali, ne dorim doar un singur lucru, și anume, SĂ NE PUTEM FACEM DATORIA SĂNĂTOȘI, dar avem nevoie de dotarile necesare promise, de drepturile salariale cuvenite și meritate și de o protecție socială reală”, se mai arată în mesajul sindicaliștilor.

Sindicaliștii vor un spor de 85 % din salariul de bază pentru polițiști

Mai mult, sindicaliștii mai vor  „acordarea unui spor de 85 % din salariu de bază pentru personalul expus în epidemia COVID-19, asemănător lucrătorilor din sistemul medical civil și militar”.

„Emiterea unei O.U.G. care să pună în aplicare imediată drepturile la care am facut referire anterior, pentru personalul M.A.I. și M.Ap.N. angrenat în activitățile de prevenire, diminuare și combatere a efectelor COVID-19, în aceeași procedură de urgență, folosită pentru O.U.G.-ul prin care ați modificat raporturile de serviciu în ceea ce privește detașarea sau cercetarea disciplinară a polițiștilor și militarilor”, conform SED LEX.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW