Thursday, June 30, 2022
Jurnalism corect


Acuzații de discriminare în modul de acordare al stimulentului dat cadrelor medicale pe perioada stării de urgență / Sindicaliștii de la Ambulanță au trimis o solicitare către Ministerul Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Sindicaliștii de la serviciile de ambulanță au cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și secretarului de stat Raed Arafat să găsească o soluție privind acordarea stimulentului de risc de 2 500 de lei și personalului operativ de intervenție din Serviciile Publice din Ambulantă, bani care acum sunt acordați de către Guvern personalului medical pe perioada stării de urgență.

FNSAR arată că până în acest moment 242 de angajați ai serviciilor de ambulanță, medici, asistenți,ambulanțieri, au fost infectați cu coronavirus.

Conducerea Federatiei Naționale Sindicale “Ambualnta” din România a solicitat in scris Ministrului Sanatatii Nelu Tătaru și Secretarului de Stat dr.Raed Arafat intervenția de urgentă in calitatea pe care o au, pentru ca personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice din Ambulantă, care desfășoară activitatea in teren, sa beneficieze de stimulentul de risc prevazut in OUG nr. 43/2020 pe perioada Stării de urgentă decretată in lupta cu virusul Covid-19”, se arată într-un comunicat al FNSAR.

Solicitarea FNSAR vine în urma “nemulțumirilor și discriminarii personalului operativ de intervenție, care in toată aceasta perioada a fost supus unui risc continuu și agresiv, prin felul activității de intervenție in teren, in medii diferite, unități sanitare destinate celor infectați cu virusul Covid-19, in familii comunități, spații destinate celor aflați in carantina, in izolare impusă, recoltare de probe, situații ascunse și necunoscute etc”.

Sindicaliștii acuză faptul că felul în care sunt alcătuite listele cu angajații care au dreptul la acest stimulent “a avut interpretări diferite”.

„OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanță de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc, iar machetele transmise de anumite direcții din cadrul Ministerului Sănătății către conducerea serviciilor de ambulanță au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanței​ în vederea alocării stimulentului de risc​ de 2.500 lei brut​ lunar și perioada acordării.​ Faptul că la elaborarea situațiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât și cu partenerul social pentru a da detalii​ privind intervenția echipajelor în această perioadă de pandemie și riscul la care a fost și este supus personalul de intervenție din teren,​ a făcut​ ca situațiile cerute de minister și transmise de conducerea serviciilor de ambulanță să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situații care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerințele din machetă”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România.

Reprezentanții ambulanțierilor mai spun că modul de interpretare și acordare​ a stimulentului de risc acordat de Guvern este dezamăgitor.

„Personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță a apreciat intențiile Guvernului României de a acorda stimulentul de risc pentru personalul din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19, stimulent stabilit prin OUG nr. 43/2020, luptă în care​ personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță a fost și este implicat 100%, dar modul de interpretare și acordare​ a stimulentului de risc este dezamăgitor. Mesajul personalului operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță către cetățenii României este că,​ în​ ciuda acestor stări de dezamăgire și nemulțumire privind acordarea stimulentului de risc mult trâmbițat, dedicarea profesională, empatia și toată dăruirea va fi 100% pentru cei aflați​ în nevoi, și să se treacă cu bine, cât​ mai repede de această situație și fără pierderi de vieți”, arată sursa citată

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW