Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. Reacția sportivei


Fostul număr unu mondial, Simona Halep, a fost suspendată din tenisul profesionist pentru dopaj, a anunțat vineri, 21 octombrie, Agenția de Integritate a Tenisului, conform L’equipe. Românca a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă la US Open.

Simona Halep a fost sesizată cu o încălcare a Codului Mondial Antidoping pe 7 octombrie, în urma unui test pozitiv pentru Roxadustat, făcut în august, în timpul turneului US Open. Jucătoarea a solicitat analiza unei a doua probe, care a confirmat rezultatul obținut la analiza probei inițiale, în urma căreia a fost suspendată.

Halep: Mă simt confuză și trădată

Sportiva a relatat pe Facebook cele întâmplate, unde a negat că a luat vreodată cu bună știință substanțe interzise. Simona Halep a mai transmis că este determinată să lupte pentru a scoate la iveală adevărul.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, deoarece este total împotriva tuturor valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații nedrepte, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri și bani. Este vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o ​​cu jocul de tenis în ultimii 25 de ani”, a transmis sportiva.

Ce este roxadustat

Farmacista Beatrice Speteanu a explicat pentru News.ro că roxadustatul este un medicament care stimulează producţia de eritropoietină, pentru a crește anduranța la efort.

„În mod normal, persoanele care au probleme cu rinichii nu sintetizează suficient eritropoietina. La noi în ţară există eritropoietină şi sunt foarte mulţi sportivi care folosesc fiole ca să crească anduranţa la efort. Asta e de 20 de ani de zile. La noi este echivalentul eritropoietina şi chiar cunosc atleţi care folosesc eritropoietina pentru energie, pentru că le creşte producţia de celule roşii şi crescând producţia de celule roşii ai mai mult oxigen, mai bună oxigenare a sângelui, deci la propriu creşte anduranţa la efort”, a declarat Beatrice Speteanu

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW