Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Simona Halep, după cele 3 zile de audieri în cazul de dopaj de la TAS: Am încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 februarie 2024 Etichete: ,

După trei zile de audieri la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) din Lausanne legate de cazul de dopaj al Simonei Halep, procedurile s-au încheiat. La finalul ultimei zile de audieri, Halep a exprimat încredere că adevărul va prevala, în momentul ieșirii din tribunal.

„Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat şansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenţia de a mă dopa. Am încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă. De abia aştept să revin pe teren şi de abia aştept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulţumesc că aţi stat aici atâtea zile, în frig şi ploaie. Vom vorbi. Nu ştiu când va veni verdictul”, a spus Simona Halep, potrivit eurosport.ro.

Pe parcursul celor trei zile de proceduri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, au fost interogați martori și experți, inclusiv antrenorul Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gotier.

După finalizarea audierilor, panelul TAS va intra în deliberare pentru a redacta și pregăti decizia arbitrală, care va include atât verdictul cât și argumentele sale.

Momentan, nu există informații disponibile despre când se va emite decizia finală arbitrală.

Simona Halep a dezvăluit pe 21 octombrie 2022 că a fost testată pozitiv pentru roxadustat la un test antidoping efectuat după un meci din primul tur al US Open.

Pe 12 septembrie 2023, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat că un tribunal independent a decis suspendarea jucătoarei pentru patru ani, datorită încălcărilor regulamentului Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Simona Halep a fost inițial suspendată pe o bază provizorie începând cu octombrie 2022, iar această perioadă a fost inclusă în termenul total de suspendare. Prin urmare, perioada de ineligibilitate pentru fostul lider mondial se întinde de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut publică hotărârea completă a tribunalului independent Sport Resolutions referitoare la cazul Simonei Halep, ajustând documentul pentru a ocroti datele personale de sănătate sensibile.

Documentul evidențiază faptul că fizioterapeuta Candice Gothier este persoana care a furnizat sportivei suplimentul contaminat. Halep a discutat de asemenea cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou, care a evaluat suplimentul ca fiind sigur de utilizat, având în vedere că pe eticheta acestuia nu erau listate substanțe interzise și nu existau indicii de risc.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie. În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată. Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

foto: Inquam Photos/Melinda Nagy

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW