Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Simion, în vizorul procurorilor. Ar fi instigat la falsificarea de semnături pentru Silvestru Șoșoacă

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 5 iunie 2024

Procurorii din cadrul Parchetului General fac cercetări, miercuri, într-o cauză penală în care sunt vizați Silvestru Șoșoacă și liderul AUR, George Simion după ce ar fi falsificat semnături pentru candidatura la europarlamentare.

Potrivit autorităților, în luna aprilie 2024, liderul AUR, George Simion, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii candidaturii pentru Silvestru Șoșoacă, la alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, Simion ar fi solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.

Acesta ar fi transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

„Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile. Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Public.

Silvestru Șoșoacă și-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

George Simion a reacționat pe pagina sa de Facebook și a transmis mai multe mesaje: „Atenție: Vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!”, „A început!!! Zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie sunt citați ca martori pentru azi și zilele următoare și puși să dea declarații despre mine!”, „Indiferent dacă ieșim cu cătușe, indiferent dacă ne oprește internetul: mergeți duminică la vot!”.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW