Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Familia adoptivă a Sorinei a depus plângere penală pe numele procurorului de caz și al procurorului general

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 1 iulie 2019 Etichete: , ,

Familia adoptivă a Sorinei a depus plângere penală pe numele procurorului de caz, Mihaela Iorga Moraru, și pe numele procurorului general, Bogdan Licu, a anunțat astăzi avocatul familiei, Diana Gavra. Aceasta aduce acuzații grave procurorului Moraru despre care spune că a făcut presiuni la audieri pentru a obține informații despre judecătorii dosarului de adopție. 

Avocatul soților Săcărin, Diana Gavra, spune că pașaportul Sorinei a fost reținut de procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru. Avocatul califică această acțiune ca fiind o „restrângere a dreptului de circulație, un fel de control judiciar”. Avocata mai spune că procurorul de caz ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin în timpul audierilor, pentru ca aceasta să depună mărturie împotriva judecătorilor.

„Doamna Mihaela Iorga Moraru, în baza opiniilor publice, a întreprins măsuri de lipsire a libertății unui om. Am depus plângere penală pe numele lui Bogdan Licu și a Mihaelei Moraru. Este o știre manipulată pentru a crea propagandă că această familie se ocupă cu traficul de organe a ajuns să determine măsuri de procedură penală care au avut drept consecință lipsirea de libertate a unui minor”, susține Diana Gavra.

Diana Gavra condamnă sistemul judiciar din România, subliniind că „în baza unui fake-news statul român a luat măsuri fără probe”, iar Sorina a fost oprită să plece în Statele Unite.

Anchete în desfășurare la mai multe instituții – se verifică toate procedurile de adopție

În acest caz, au fost declanșate mai multe anchete: la Ministerul Muncii, la Ministerul Justiției, dar și la Parchetul General, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justitie.
Asistenta maternală care a avut grija de fetiță timp de șapte ani a fost audiată de procurorii de la Secția Specială. Anterior, procurorii au audiat-o și pe procuroarea Maria Pițurcă, cea acuzată public că a bruscat fetița. De asemenea, au fost audiați și părinții adoptivi ai Sorinei, tot la Secția Specială.

Procurorii SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, săptămâna trecută, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au amânat pentru 3 iulie decizia in cazul fetiței adoptate de la Baia de Aramă. Instanța ar trebui să hotărască dacă minora poate să plece din țară impreună cu familia care a adoptat-o.

sursa foto: Adevărul

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW