Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Siegfried Mureșan: Victoria Laurei Codruța Kovesi confirmă faptul că Viorica Dăncilă nu poate obține nimic pentru România pe plan european

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat pentru Mainnews că victoria Laurei Codruța Kovesi a fost posibilă, în primul rând datorită competenței acesteia și încrederii magistraților europeni. Reușita fostei șefe a DNA confirmă faptul că Viorica Dăncilă nu poate obține nimic pentru România pe plan european, susține liberalul.

„Victoria de azi a doamnei Kovesi a fost posibilă în primul rând datorită competenței doamnei Kovesi, datorită credibilității domniei sale, a încrederii de care se bucură la nivelul magistraților europeni, a procurorilor și judecătorilor, la nivelul oamenilor politici europeni, la nivelul opiniei publice din UE, acesta a fost principalul ingredient al victoriei domniei sale”, a declarat Mureșan.

Siegfried Mureșan: Victoria a fost mai categorică decât mă așteptam

Mureșan susține că victoria a fost mai categorică decât se așteptau și acest vot pozitiv confirmă faptul că premierul, Viorica Dăncilă, este un prim-ministru izolat pe plan european.

„Au fost și oameni politici proeuropeni din România care vor justiție, vor dreptate, care s-au ridicat și au ajutat cu tot ce au putut. Președintele Iohannis, Ludovic Orban, eu însămi și alții. Noi ne așteptam în ultimele zile la această victorie, știam că avem majoritate, dar victoria a fost mai categorică decât ne așteptam și acest lucru confirmă încrederea în doamna Kovesi și confirmă faptul că Viorica Dăncilă este un prim-ministru izolat pe plan european., a mai declarat Siegfried Mureșan.

PNL: Viorica Dăncilă nu poate obține nimic pentru România pe plan european

Acesta a vorbit și despre fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, acuzându-l că a încercat să afecteze candidatura Laurei Codruța Kovesi.

„De luni de zile, Viorica Dăncilă, Tudorel Toader și miniștrii domniei sale au încercat să afecteze candidatura doamnei Kovesi iar Europa nu a ascultat. Victoria doamnei Kovesi este o înfrângere a Vioricăi Dăncilă și este o înfrângere chiar din ziua în care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, și vedem astăzi că premierul nu poate obține nimic pentru România pe plan european”, a mai spus el.

Siegfried Mureșan: Sunt foarte mulți oameni în Diaspora care vor ca lucrurile să meargă bine în România

De asemenea, europarlamentarul liberal le-a mulțumit și românilor din Diaspora, spunând că s-au implicat voluntar fără a avea un beneficiu, doar fiindcă le pasă de România.

„Vă mai spun un lucru pe care îl spun în premieră în spațiul public, trebuie să mulțumim și multor români. Funcționari și diplomați care lucrează în instituții internaționale care s-au implicat voluntar în acest mare succes al României. S-au implicat voluntar fără a avea un beneficiu doar fiindcă le pasă. Și această implicare a lor trebuie făcută publică și este un semnal extrem de încurajator. Sunt foarte mulți în Diasporă care vor ca lucrurile să meargă bine în România și care vor să se implice, care au dat o mână de ajutor. Și lor trebuie să le mulțumim, guvernele PPE, familia politică din care PNL face parte au votat toate în favoarea doamnei Kovesi și acest lucru este foarte bun”, a încheiat Siegfried Mureșan.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW