Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Siegfried Mureșan, despre situația Rovanei Plumb: Verdictul final de luni al Comisiei Juridice va fi acelaşi cu verdictul dat luni, adică unul negativ

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , ,

Eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan, susține că votul în Comisia JURI de luni va fi tot unul negativ în privința candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Liberalul a explicat că social-democrata nu poate influența politic decizia, fiindcă este una de natură pur tehnică.

„După cele două voturi de ieri din Comisia juridică împotriva Rovanei Plumb, preşedintele Comisiei Juridice i-a scris preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, spunând că, în această etapă, şi până la rezolvarea acestui conflict de interese, «există o îndoială serioasă dacă comisarul desemnat îşi poate exercita rolul de comisar pentru Transporturi»”, a scris Siegfried Mureşan, vineri, pe Facebook.

Mureșan a mai spus că orice informație apărută în spațiul public conform căreia Plumb ar mai avea speranțe la funcția de comisar european este lipsită de fundament.

„Este clar că verdictul final de luni al Comisiei Juridice va fi acelaşi cu verdictul dat de Comisia Juridică ieri, adică unul negativ. Preşedintele Parlamentului European a vrut doar să se asigure că verdictul Comisiei Juridice este clar formulat şi fără ambiguităţi. De aceea, orice informaţie apărută în spaţiul public cum că Rovana Plumb ar mai avea speranţe la funcţia de comisar european este lipsită de fundament. Asistăm la un proces pur tehnic(…) Orice speranţă a PSD că Rovana Plumb poate influenţa politic un proces pur tehnic este doar o speranţă deşartă”, mai notează Mureşan.

Rovana Plumb a fost respinsă

Europarlamentarul Rovana Plumb, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de comisar european, a fost respinsă, joi, în urma votului din Comisia Juridică.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, Rovana Plumb a fost respinsă cu largă majoritate cu 15 voturi „împotrivă”, 5 „pentru” și 2 „abțineri”.

Audierile din Comisia Juridică sunt o condiție de bază pentru ca votul din Parlamentul European să aibă loc. Europarlamentarul român nu a întrunit condițiile în conformitate cu Tratatul și Codul de Conduită.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW