Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Siegfried Mureșan, ales raportor al Parlamentului European: Mă voi asigura că planul de investiții al pactului va duce la creștere economică

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Deputatul european Siegfried Mureșan a fost ales raportor al Parlamentului European privind finanțarea Pactului Ecologic European.

Siegfried Mureșan va coordona poziția Parlamentului European cu privire la planul de investiții al Pactului Ecologic European. În următorii 10 ani, acest plan ar urma să genereze investiții de 1.000 de miliarde de euro, susține deputatul.

Succesul viitorului Pact Ecologic European va depinde de finanțarea lui. De aceea, ca raportor al Parlamentului European, mă voi asigura că planul de investiții al pactului va duce la creștere economică în paralel cu obiectivul de a ajunge la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor. Oamenii vor să locuiască în orașe verzi, nepoluante, dar în care să poată găsi și locuri de muncă. Prin acest pact, trebuie să le oferim oamenilor ambele lucruri”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul a mai adăugat că ul alt obiectiv prioritar este sprijinirea țărilor și regiunilor mai puțin dezvoltate cu o nevoie de finanțare mai mare.

Un alt obiectiv este să sprijinim cu prioritate țările și regiunile mai puțin dezvoltate, care au cea mai mare nevoie de finanțare europeană pentru a ajunge la o economie verde. Acest lucru este foarte important pentru noi fiindcă în România sunt regiuni carbonifere, precum Oltenia și Valea Jiului, care nu vor putea face trecerea la o economie verde decât cu sprijin consistent de la bugetul Uniunii Europene”, a mai spus acesta.

Siegfried Mureșan a mai spus că va cere ca România și celelalte regiuni cu nevoi financiare să beneficieze de sprijin tehnic din partea Comisiei Europene.

„În ceea ce privește accesul la liniile de creditare, voi cere ca România și celelalte regiuni cu nevoie ridicată de finanțare să beneficieze de sprijin tehnic de la Comisia Europeană, de la Banca Europeană de Investiții și de la experți europeni. Experiența ne-a arătat că țările care vor avea cea mai mare nevoie de finanțare au cea mai mică experiență în a atrage împrumuturi prin aceste tipuri de instrumente financiare. De aceea este nevoie de sprijin tehnic pentru a ne asigura că banii ajung acolo unde într-adevăr este nevoie de ei”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Totodată, deputatul european va cere ca proiectele privind producția de energie pe gaz să fie eligibile a fi finanțate din fonduri europene, în contextul în care România dispune de astfel de resurse.

Va conta foarte mult și ce fel de surse de energie vom putea finanța în următorii ani. Eu voi cere la nivel european ca proiectele privind producția de energie pe gaz să fie eligibile a fi finanțate din fonduri europene. Energia pe gaz ne poate ajuta în tranziția spre o economie verde, ceea ce este un lucru bun pentru noi fiindcă România are resurse mari de gaz. De asemenea, trebuie să se recunoască la nivel european rolul pe care energia nucleară îl joacă în atingerea obiectivelor climatice. Nu voi accepta ca rolul energiei nucleare să fie pus sub semnul întrebării în planurile Comisiei Europene”, a completat eurodeputatul român.

Sursă foto: Digi24

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW