Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Sibiu: O femeie a murit după ce a fost diagnosticată cu gripă/ Nu era vaccinată şi avea comorbidităţi

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 7 februarie 2024 Etichete: , , ,

O femeie de 84 de ani din Sibiu, diagnosticată cu gripă, a decedat la Spitalul Județean. Pacienta, care nu fusese imunizată împotriva gripei și prezenta diverse comorbidități, reprezintă al doilea caz de deces din județ cauzat de gripă în actualul sezon gripal.

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, femeia care a murit după ce a primit diagnosticul de gripă se afla internată în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean.

Pacienta, în vârstă de 84 de ani și originară din Sibiu, nu primise vaccinul antigripal și fusese contaminată cu virusul gripal de tip A. Printre afecțiunile preexistente se numărau diabetul zaharat, fibrilația atrială și obezitatea.

În intervalul 29 ianuarie – 4 februarie, județul Sibiu a înregistrat o creștere a cazurilor de gripă, totalizând 154 de îmbolnăviri, cu 11 mai multe față de săptămâna precedentă, din care 21 au fost confirmate prin testare PCR.

Totodată, procentul spitalizărilor a crescut, 36,36% dintre pacienții diagnosticați având nevoie de internare, iar dintre aceștia, jumătate erau persoane în vârstă de peste 65 de ani.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW