Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Sibiu: Crește numărul de cazuri de pneumonie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 martie 2024 Etichete: , , ,

Numărul cazurilor de pneumonie înregistrate în județul Sibiu este în creștere pentru a doua săptămână consecutiv, după ce la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie s-a înregistrat o scădere bruscă a numărului de îmbolnăviri. Statisticile indică o diminuare a numărului de pacienți diagnosticați cu gripă și infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS).

Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, în săptămâna 11-17 martie, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de pneumonie, după o scădere semnificativă înregistrată la finalul lunii precedente și începutul acestei luni.

În această perioadă, un total de 427 de pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie în județ, marcând a doua săptămână consecutivă de creștere a acestor cazuri. Cei mai mulți dintre noii pacienți diagnosticați, în număr de 118, sunt încadrați în grupa de vârstă 15-49 de ani.

”A crescut, de asemenea, şi numărul persoanelor internate (148), cele mai multe fiind tot la vârstele extreme: 0-1 an cu 30 de sugari spitalizaţi şi vârstnicii peste 65 de ani, cu 46 de internări”, transmit oficialii DSP Sibiu.

În schimb, statisticile realizate la nivel judeţean arată o scădere cu 489 de cazuri, de la 1.825, la 1.336, a numărului de infecţii de căi respiratorii. Aproximativ 32% dintre cazuri sunt la grupa de vârstă 5-14 ani şi aproape acelaşi procent la persoanele cu vârste cuprinse între 15-49 de ani.

”Datele privind cazurile internate sunt aproape identice cu cele din raportarea precedentă, şi anume: un număr redus de internări (37), din care 36 au fost copii (grupa 0-14 ani), cei mai mulţi fiind sugari, 0-1 an (24 de copii internaţi)”, precizează sursa citată.

Numărul cazurilor de gripă continuă să scadă pentru a șaptea săptămână consecutiv, coborând de la 22 de cazuri la 15. În plus, nu s-a înregistrat niciun caz care să necesite internare.

Începând din luna octombrie și până la data de 17 martie, în Sibiu au fost raportate în total 849 cazuri de gripă, 46.082 cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS) și 10.351 de cazuri de pneumonie, dintre care virusul gripal de tip A a fost responsabil pentru majoritatea cazurilor de gripă.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW