Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Și consilierul PNL implicat în incidentul de la Mogoșoaia a demisionat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2022

Valentin Ene, consilierul liberal care alături de un alt consilier de la PMP ar fi agresat o colegă de la USR din Consiliul Local Mogoșoaia, a anunțat sâmbătă, 29 ianuarie, că demisionează atât din partid, cât și din CL.

Într-o postare pe Facebook, Valentin Ene și-a prezentat scuzele față de consiliera USR pe care ar fi agresat-o. El a spus că a reacționat atât de agresiv, pentru că familia sa a fost hărțuită și atacată, astfel că „a avut un episod de nebunie”.

„Vreau să încep în primul rând prin a-mi cere scuze doamnei Popovici și familiei dânsei. Vă cer scuze și vouă, tuturor celor care ați văzut acest incident regretabil. Nu aveam voie să fac așa ceva. Recunosc că am greșit. Am fost într-o stare de stres din cauza faptului că familia mea a fost mai multe zile hartuita de diverse persoane fizice, dar si de persoane care s-au recomandat ca jurnalisti si intrebati de unde au contactul meu au precizat-o in clar pe dna Popovici. Nu stiu daca va puteti inchipui hartuirea la care a fost supusa familia mea si fiica mea care d-abia a nascut. Da, nu trebuia să procedez așa și acum îmi pare rău.

Mulți dintre locuitorii Mogoșoaia mă știu. Cu mâna pe inimă, pot spune că niciodată nu am fost violent, nu am fost agresiv. Cand mi s-a atacat familia, insa, am avut un episod de nebunie pe care nu pot să îl justific”, se arată în postarea din mediul online.

De menționat este că Paul Precup, primarul din Mogoșoaia, l-a sunat astăzi și i-a cerut demisia, în contextul acestui scandal.

„Am analizat toate imaginile apărute în spațiul public. Este foarte clar, nu e niciun semn de întrebare. Consilierul liberal a greșit grav. I-am telefonat astăzi și i-am cerut demisia din PNL, dar și din Consiliul Local.  Sper ca săptămâna viitoare, când situația medicală îmi va permite să ajung la birou, să găsesc demisia pe masă! Violență de orice fel nu trebuie tolerată. Vă cer scuze încă o dată pentru acest incident regretabil!”, a scris edilul pe Facebook.

„M-a sunat astăzi și domnul primar. Mi-a cerut demisia. I-am spus că o va avea. Și eu mă gândeam la acest lucru și voiam să fac acest gest, deoarece s-a depasit de mult limita tolerantei mele pentru tipul de circ si provocari facute de anumite persoane in politica noastra locala. Nu sunt facut sa rezist la porcariile cu care altii sunt dispusi sa ma provoace, si s-a vazut. Si nu sunt singurul supus acestor provocari. Toti colegii mei consilieri au avut parte de tratament asemanator. Se pare ca eu sunt insa cel care a cedat.
Sper să mă iertați, doamna consilier. Sper să mă iertați voi toți cei care ați privit acest incident regretabil”, conchide postarea lui Valentin Ene.

Și Dinu Gheorghe, consilierul de la PMP, și-a dat demisia din partid, după cum a anunțat sâmbătă, 29 ianuarie, Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Context

Consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP) sunt acuzați că au agresat-o, joi, pe Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR.

În acest caz a fost deshis deja un dosar penal. Polițiști din orașul Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj, dosarul fiind înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *