Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sesizare la DIICOT, după anularea zborurilor Blue Air

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

O sesizare privind situația de la compania aeriană Blue Aire a fost înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a confirmat miercuri, 7 septembrie, procurorul-şef adjunct al DIICOT, Oana Daniela Pâţu.

„A fost înregistrată o sesizare, despre obiectul ei în acest moment nu vă pot da mai multe detalii. Nu s-a început urmărirea penală in rem. Nu vă pot da mai multe detalii. Nu pot decât să confirm existenţa unei sesizări pe rolul DIICOT. Vom face verificările care trebuie pentru clarificarea situaţiei”, a declarat Pâţu, citată de Agepres.

Context

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, la începutul ședinței de guvern de miercuri, 7 septembrie, că 2.098 de români au cerut asistență de la Ministerul de Externe, pentru a fi repatriați.

În aceeași ședință, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care a alocat 5 milioane de lei Ministerului Transporturilor pentru a organiza, prin Tarom, curse pentru a repatria cetățenii români afectați de decizia Blue Air de a anula zborurile până pe 12 septembrie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW